Hur blir en språkvetare intresserad av statistik?

Som ni förmodligen har märkt gillar jag att kommunicera via sociala medier. Det senaste halvåret har jag utökat antalet kanaler att synas i, och plötsligt har det blivit väldigt intressant med siffror:

Nästan dagligen tittar jag på de här siffrorna: har de ökat?

Hur många personer som läser den här bloggen varierar mycket från dag till dag. En dag när det inte händer något här är det kanske bara är ett par tre personer som tittar förbi. Men om jag skriver ett inlägg med en intressant rubrik och länkar till det i min statusrad på Facebook – så att det blir synligt för mina 112 Facebook-vänner – så är ni många som läser.

Så varför är det här så viktigt nu då? Det är förstås bra för min marknadsföring att jag sprider mitt budskap till många. Men är det bara det? Nja, om jag rannsakar mig själv en smula så vill jag förmodligen känna mig intressant och populär. För femton år sedan mätte vi vår popularitet i hur många meddelanden vi hade på telefonsvararen när vi kom hem. Idag mäter vi den genom att se hur många som följer våra äventyr i sociala medier. Kan det vara så? Känner du igen dig?

4 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

Share This