Om att påverkas av sitt nätverk

Tänk vad man påverkas av sin omgivning och sitt nätverk. När jag startade eget för tolv år sedan märkte jag på reaktionerna hos några i min omgivning att de tyckte att det var hur konstigt som helst. Bland oss språkkonsulter har kanske hälften egen firma medan den andra hälften är anställd. Jag hade alltså många i min omgivning som var egenföretagare, så det var inga konstigheter. Det var ett stort steg att själv starta eget, men det var inget konstigt.

När jag kom ut med min första bok var det en del i min omgivning som blev mäkta imponerade ”Wow, du har skrivit en bok!” I deras värld var det bara kändisar i klass med Camilla Läckberg som skrev böcker. I mitt nätverk finns massor av författare, och de flesta av dem är inte särskilt kända, så för mig var det inget konstigt.

Nu när jag ger ut en bok på egen hand så märker jag att en del tycker att det är konstigt. De har aldrig tänkt tanken att någon annan än ett stort förlag skulle kunna ge ut en bok. Själv har jag ett antal egenutgivare i mitt nätverk, så det är inget konstigt.

Det här med att jag är min egen arbetsgivare och nu även min egen förläggare handlar mycket om att jag vill kunna bestämma över mitt liv. När det var lågkonjunktur för tolv år sedan och dåligt med jobb att söka så tänkte jag att ”jaha, då får jag väl skapa mitt eget jobb då”. När jag letade förlag till en bok men inte hittade något så tänkte jag att ”jaha, då får jag väl ge ut den själv då”. Hur tänker du? Är det viktigt för dig att få bestämma över ditt liv?

Hur går det med Akrobaten då? Jo, manuset är hos korrekturläsarna nu. Och i dag fick jag precis omslaget från formgivaren. Snart snart är Akrobaten en bok på riktigt :-)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

Share This