Läser du e-böcker?

Jag har ett erkännande att göra: jag har inte börjat läsa e-böcker på allvar än. Det beror på att jag inte har skaffat mig någon läsplatta. Det är ju en investering att göra (man får lägga ett par tre tusen) jämfört med att bara köpa en bok (några tior för en pocket på Internetbokhandlarna), och jag har inte gjort den än. Och att läsa böckerna vid datorn, där jag redan tillbringar alldeles för mycket tid, lockar mig inte. Men generellt tycker jag att idén är suverän! Tänk att kunna ha med sig hur många böcker som helst, på semestern till exempel. När jag var utomlands en månad häromvintern lånade jag ett gäng e-böcker på biblioteket eftersom resväskan hade blivit för tung om jag skulle ha släpat en hel månads läsbehov i den. För lektören och författarcoachen Ann Ljungberg, som  lever på en båt, är läsplattan ett självklart val.

Inom några månader släpper vi min bok Tydliga texter som e-bok. Jag är så nyfiken på att se hur många som kommer att köpa den jämfört med pappersboken!

Läser du e-böcker? Svara gärna här:

[polldaddy poll=2943242]

6 kommentarer

  1. Att köpa en läsplatta lockar mig faktiskt inte, inte för att läsa skönlitteratur i alla fall. Däremot läser jag en del kurslitteratur på datorn, men de dokumenten är oftast på engelska och då gillar jag att använda ordböcker som tex tyda.se för att slå upp ord. Kan man göra det med en läsplatta?

    1. @Maria: Om jag har förstått det rätt så skiljer läsplattorna sig åt en del, så man får nog kolla upp att den man tänker köpa har den möjligheten.

  2. Stofil som jag är tycker jag att läsplattorna hör till det senaste i kategorin ”onödiga prylar som löser ett icke-problem”. Man måste först och främst köpa själva läsplattan. Sedan måste man köpa eller låna de böcker man vill läsa. Och när böckerna väl är lästa går de inte att återanvända som t ex braständare eller muggpapper (om man nu inte skriver ut dem först). Dessutom är läsplattor bra mycket mer stöldbegärliga än t ex ett tummat ex av någon pocketbok.

    Det jag ser som en tänkbar framtid för läsplattorna är som större och mer funktionella PDA:er med bra textigenkänning som går att använda som anteckningsblock och så vidare.

    1. Det är nog det som är grejen för mig också: de löser ett icke-problem. På långresor och liknande situationer löser de däremot ett problem. Men så ofta är jag ju inte i den situationen att det har fått mig att köpa en läsplatta än. Fast jag är sugen på det :-)

  3. Jag vet att det finns bibliotek som funderat på att köpa in läsplattor och låna ut, (finns säkert någon som redan gjort det med) det är också en intressant utveckling. Kanske något för dig att vänta på, Jenny?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Pin It on Pinterest

Share This