Vilket är mitt blivande romanförlag?

Som ni har förstått letar jag efter ett förlag som vill publicera mina romaner. Förlaget bör vara intresserat av ett långsiktigt samarbete och uppskatta att jag som författare arbetar hårt med att marknadsföra mina böcker. Jag har skrivit manus till en spännande psykologisk thriller som jag gärna vill ge ut. Här är några anledningar till att den kommer att sälja mer än böcker av andra romandebutanter:

  • Jag är en envis marknadsförare. Mitt arbete med en bok slutar inte när boken finns i tryck. Då börjar jag bearbeta målgruppen, pressen, bokhandeln och mitt eget nätverk.
  • Jag har redan en fackbok ute på marknaden. Tydliga texter. Snabba skrivtips och språkråd har sålt nästan 3 000 ex sedan den kom ut i augusti 2008.
  • Jag fick ett antal tidningar att skriva om Tydliga texter i samband med att den kom ut och jag kommer att arbeta med PR på samma sätt för min kommande roman.
  • Jag syns i sociala medier och kommer att marknadsföra romanen bland annat på Twitter och Facebook.
  • Jag har en författarblogg, där jag självklart kommer att skriva om boken både innan den kommer ut och när den väl är ute.
  • I slutet av det här året kommer jag att ha en fackbok till ute, Den snälla företagaren.
  • Jag är en produktiv författare. Ett första utkast till nästa roman finns redan. Och självklart har jag idéer inför kommande böcker. När nästa roman är färdig kommer jag att skriva en till. Och en till. Jag kommer även att skriva fler fackböcker.

Som jag har skrivit om tidigare så har jag en känsla av att många förlag inte bryr sig så mycket om det här utan bara tittar på själva manuset. Har du tips på ett förlag som tänker i samma banor som jag?

2 kommentarer

  1. Tyvärr kommer jag att ägna mig åt annat än förläggeri framöver, men precis såhär skulle jag ha velat samarbeta med författare. Att det är en bra story är förstås också viktigt. Önskar dig varmt lycka till!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

Share This