Författarkolleger släpper böcker

Juni verkar vara boklanseringarnas månad. En rolig sak med att vara författare är att man lär känna andra trevliga författare och därmed blir bjuden på deras lanseringsfester. En av dem är Lars Rambe, som i fredags hade lanseringsfest för sin nya deckare Skuggans spel. Det blev en härlig kväll med mingel, vin och vågskvalp. Lars signerade böcker på löpande band men hann även med att läsa upp ett stycke ur boken. Spännande! Boken ligger här och väntar på att bli läst; behöver jag säga att jag är nyfiken?

Ikväll är det dags igen: Simona Ahrnstedt har lanseringsfest för sin debutroman Överenskommelser. Det är en historisk kärleksroman, eller Romance, som genren kallas. Trots att det inte alls är min genre blev jag nyfiken redan i vintras, när jag hörde Simona berätta om boken i en medryckande föreläsning. Senare har jag dessutom förstått av folk som har fått tjuvläsa boken innan den kom ut att den är omöjlig att lägga ifrån sig. Så nu måste jag helt enkelt läsa den. Läs gärna den här roliga intervjun med Simona, där hon bland annat berättar att hon blev refuserad ”av samtliga större och mellanstora förlag” och att hon tänker bli större än Camilla Läckberg. Jag blir inte det minsta förvånad om hon lyckas.

Om ett par veckor ska jag på virtuell lanseringsfest. Då är det Ann Ljungberg som släpper sin bok Min kompis är författare (där hon bland annat intervjuar mig). Och eftersom boken handlar om sociala medier är det väl en utmärkt idé att ha även lanseringsfesten i sociala medier.

3 kommentarer

  1. Vad kul att gå på lanseringsfest! Har aldrig varit på en, men kommer väl själv att få arrangera en framöver. Har ingen aning om vad som händer under en sån, du får gärna berätta hur de går till! :)

    Och, jag ska köpa Rambes och Simonas så fort som möjligt!

    /Karina

    1. Ja, riktigt kul faktiskt! Undrar om man kan ha som officiell hobby att springa på lanseringsfester? ;-)

      Recept på lyckad lanseringsfest: Bjud in en massa trevliga människor, bjud på vin och något tilltugg, låt förläggaren säga några ord (på Lars fest gjorde förläggaren en kort intervju med honom, det blev mycket bra), säg några ord själv och/eller läs upp ett avsnitt ur boken, sälj boken till vrakpris eller ge bort den till alla som är med på festen (beroende på förlagets budget), signera böcker, mingla och ha trevligt :-)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

Share This