Ryckig skrivprocess

”Ryckig” är det bästa ord som jag kan komma på för att beskriva min skrivprocess med Den snälla företagaren. I går hade jag en extremt produktiv eftermiddag och lyckades skriva ett helt (visserligen kort men ändå) kapitel. Som kontrast kan jag berätta att två av de kapitel som jag har skrivit tidigare tog sammanlagt över två månader. Och i dag var planen att jag skulle komma en bra bit i kapitlet som handlar om dokumentation. Än så länge har jag inte skrivit ett enda ord, och nu är klockan fyra på eftermiddagen. Men jag har gjort en massa andra bra saker istället:

 • hittat ett nystartat förlag som verkar intressant och skickat manuset till romanen A dit
 • fixat till några sista jobbsaker så att jag faktiskt, faktiskt kan gå på semester i kväll
 • tvättat
 • mejlat och pratat i telefon
 • ätit lunch på balkongen
 • säkerhetskopierat
 • svurit över min för tillfället extremt sega internetuppkoppling (äh, det var ju ingen bra sak …)
 • planerat för en tripp ut i skärgården nästa vecka.

Och så har jag skissat på strukturen för sagda dokumentationskapitel. Jag har dessutom en del material till kapitlet sedan tidigare – det var bara så ostrukturerat. Nu ska jag sätta mig ner och flytta om textsnuttarna efter den nya strukturen. Och så ska jag skriva en kort introduktion till kapitlet. Förhoppningsvis hinner jag skriva lite text också.

Du vet väl förresten att det finns smakprovstext till tre av kapitlen i Den snälla företagaren nu? Du som är nyfiken på vad jag skriver kan alltså tjuvläsa delar av boken redan nu. Dessutom har du chansen att vara med och tycka genom att lämna en kommentar.

Under sommaren kommer jag att ha semester inte bara från brödjobbet utan också från skrivandet. Jag gissar att det blir färre blogginlägg också, men känner jag min hjärna rätt kommer den säkert att producera några inlägg utan att jag kan hindra den, så titta gärna in här då och då! För övrigt hoppas jag att ni har det härligt och soligt där ute i sommaren!

4 kommentarer

 1. (VIll gärna tipsa om detta! –AE)

  FANTASTIKNOVELLTÄVLINGEN 2010

  För elfte året i rad utlyser skrivargruppen SKRIVA, i samarbete med föreningen Novellmästarna och med stöd av Wela Förlag, Fantastiknovelltävlingen. Reglerna är enkla:

  1. Skicka tävlingsbidrag som ren text (s k ASCII; inga bifogade filer, t ex Word-filer) senast 1 sept till fantastiknovell@hotmail.com SAMT ahrvid@hotmail.com . Använd rubrik ”tävlingsbidrag”.
  2. Noveller skall anknyta till science fiction, fantasy eller skräck. Man får skicka flera bidrag. Rekommenderad maxlängd 50 000 tecken (inkl blanksteg och skiljetecken). Språk svenska.
  3. Vinnarna utses av en jury. Noveller som placerar sig på någon prisplats postas även på SKRIVA:s E-postlista.
  4. Förstapris 1000 kr. Andrapris 300 kr. Tredjepris 200 kr. Därutöver kan juryn dela ut hedersomnämnanden.

  SKRIVA är troligen den äldsta aktiva E-postlistan för novellförfattare, startad 1997. (För att ansluta, maila skriva-request@freelists.org, med subject/ämnesrad: subscribe.) På SKRIVA diskuteras skrivande, fantastik, litteratur och kultur, man kan posta och kommentera noveller, eller tjattra med skrivintresserade. Novellmästarna är en ideell förening med syfte att främja novellkonsten.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Pin It on Pinterest

Share This