Lyssna på årets bästa sommarvärd hittills!

Jag fortsätter att fördriva mina dagar i (den visserligen bildliga men ändå) hängmattan, där jag bland annat lyssnar på Sommar i P1. Enligt dagens DN hör Annika Sörenstam och Mats Sundin till de populäraste sommarpratarna hittills i år. Men det var innan dagens sommarvärd, Tina Jansson, äntrade scenen.

Tina har ALS, ni vet den där muskelsjukdomen som gör att kroppen långsamt slutar att fungera medan hjärnan funkar som vanligt. Tina Jansson har haft sjukdomen i fyra år och kan idag varken äta eller prata. Men skriva, till exempel manus till sitt sommarprogram, kan hon med hjälp av en specialdator. För att göra sommarprogrammet  har hon lånat sin systers röst.

Tina Jansson är en av de mest positiva människor jag har hört. Jag tror inte att hon säger ett enda negativt ord om sjukdomen under hela programmet. Istället utstrålar programmet bara tacksamhet, kärlek och klok erfarenhet. Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om hur bra det är, men det är egentligen bara ett ord som är viktigt: LYSSNA! Sommarprogrammen går att ladda ner i ett par månader till. Så lyssna på Tina Jansson!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Pin It on Pinterest

Share This