Vill du regissera eller spela huvudrollen?

Jag tittade just på Bob Hanssons monologföreställning om lycka (40 minuter lång). Den var lite som livet: ibland var det transportsträckor, men så blixtrade det till och blev sprakande angeläget, innan det dök upp en transportsträcka till. Jag rekommenderar den absolut, särskilt om du som jag gillar Bob.

Den mest spännande frågan som Bob ställde i monologen var: Om livet var en pjäs, skulle du vilja vara regissören eller huvudrollsinnehavaren? Skulle du vilja vara den som bestämmer eller den som upplever? Visst är det en tänkvärd fråga? Bob Hansson fortsatte med att prata om att vi oftast verkar vilja vara scenografer; varje gång något saknas i våra liv så köper vi en ny, dyr, blank scenografi. Och så jobbar vi och sliter för att ha råd med den dyraste och bästa scenografin – i stället för att byta ut oss själva, eller åtminstone ändra lite i manuset.

Också tänkvärt. Men återgå nu till frågan: Vill du regissera eller spela huvudrollen? Kanske tycks svaret självklart först, men tänk efter igen. Det är inte så självklart, eller hur?

4 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Pin It on Pinterest

Share This