Ett deckartips

Ahh … det var skönt med semester, men nu är jag tillbaka med full kraft! 

Under semestern hann jag läsa mer böcker än vanligt och en som jag särskilt gillade var Håkan Nessers Människa utan hund. Jag är sedan tidigare såld på Håkan Nessers språk och kanske ännu mer på hans humor – jag skrattade högt många gånger under läsningen. Dessutom gillar jag deckare som inte beter sig som konventionella deckare. Den första tredjedelen av Människa utan hund skulle kunna vara en vanlig roman, och det är först på sidan 184 som kriminalinpektören gör entré i historien och deckarintrigen tar form på allvar.

Så, nu har jag gett dig ett boktips. Nu vill jag ha tips av dig: kan du rekommendera någon annan bra deckare som inte följer standardformulär 1A för kriminalromaner (alltså som inte inleds med ett mord och där man sedan genom hela boken får följa en eller ett par poliser som letar efter mördaren)?

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

Share This