Stäng av den inre kritikern

Något av det bästa när jag befinner mig i ett kreativt flöde är att jag då har stängt av den inre kritikern helt och hållet. Den inre hejaklacken är dock på plats. Den tjoar och tjimmar och talar glatt om för mig hur bra det blir och hur bra jag är. Det betyder att medan jag håller på och skapar något så tycker jag alltid att just det är det bästa som någonsin gjorts. Ingen dum egotripp va?

Jag har inte medvetet letat efter avstängningsknappen för den inre kritikern – den brukar stänga av sig automatiskt. Men förutom att det ger mig en härlig upplevelse så tycker jag att det är ett riktigt bra sätt att arbeta kreativt. Det tillåter mig att skapa utan att behöva hindras av att jag tycker att det blir dåligt. I ett senare skede behöver jag förstås vara kritisk för att kunna redigera det jag har gjort, men det är ett senare problem.

Hur gör du? Är du kritisk mot ditt eget arbete? I så fall kan jag verkligen rekommendera dig att prova att stänga av kritikern. Peppa dig själv att du är bäst och att det du gör blir fantastiskt! Så där ja – nu är det bara att börja skapa.

4 kommentarer

  1. Den där inre kritikern sitter fastetsad varje dag och jag vette tusan hur jag ska bli av med den. Önskar djupt och innerligt att den vill ta sitt pick och pack så jag kan sätta igång och söka alla de där jobben jag är sugen på så jag kan starta igång nästa del av mitt liv.

    1. Frida: Kan du jobba med mental träning och positiva budskap till dig själv? Blunda, slappa av och spela upp en ”film” där du gör precis det där som du vill göra (söker jobben, kommer på intervju, får drömjobbet och så vidare). Säg till dig själv ”Jag gör allt jag vill göra” – eller vad du nu väljer för budskap. Formulera det i presens och utan negationer – som om du redan var där. Lycka till! :-)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Pin It on Pinterest

Share This