Tydliga texter – ny upplaga ute nu

Nu finns andra upplagan av min bok Tydliga texter. Snabba skrivtips och språkråd att köpa. Den nya upplagan innehåller några nyskrivna artiklar – om talspråk och skriftspråk, språklagen och hur man kan använda internet som hjälpmedel när man skriver. Och så är information om ordböcker och andra hjälpmedel uppdaterad.

Dessutom är korrekturfelen rättade. Om ni visste vilken hjälp man får av sina läsare med att hitta korrekturfel om man har gett ut en språkbok :-) För alla böcker, det vågar jag nog påstå, innehåller korrekturfel. Så även Tydliga texter, trots att boken hade en förläggare som är språkvetare, en redaktör som är språkkonsult och en professionell korrekturläsare. Dessutom läste jag själv, som är språkkonsult, igenom manuset ungefär sjutusen gånger. Men jag är förstås tacksam över den hjälp jag fick från läsarna, och de upptäckta felen är åtgärdade nu. Men jag kan slå vad om att det finns nya i den nya upplagan. Kanske blir det du som hittar dem? Hör gärna av dig till mig i så fall!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Pin It on Pinterest

Share This