Tro på det du gör!

Jag har liksom bara två lägen – jag är antingen av eller på. Att göra saker halvdant är inte min grej. I den här digitala inställningen ingår att jag alltid tror benhårt på det jag för närvarande håller på med. Om jag startar eget så tror jag på att jag kommer att kunna försörja mig på det. Och skulle jag ha ett dåligt år i firman så är jag säker på att nästa år kommer att bli bra. När jag börjar skriva en bok är jag säker på att jag kommer att slutföra den. När jag skickar ett manus till ett förlag så är jag säker på att de kommer att vilja ge ut boken.

Självklart blir det inte alltid som jag har tänkt mig. Som ni vet har mina romanmanus blivit refuserade ungefär en kvadriljon gånger. Det hindrar mig inte från att den kvadriljontiförsta gången vara helt säker på att just det här förlaget kommer att vilja ge ut det :-)  Jag menar, det finns väl ingen poäng med att göra något som man inte tror på? Tänk om jag skulle tänka ”jag kommer aldrig att kunna leva på min firma, jag får nog ge upp den snart” eller ”jag börjar väl skriva lite här, men inte kan väl lilla jag skriva en hel bok” eller ”det är ingen idé att jag skickar det här manuset till ett förlag, för det är ändå ingen som kommer att vilja ge ut det”.

Ibland blir jag besviken, men jag ser ändå ingen anledning att ändra på min inställning. På det stora hela lyckas jag med mycket av det som jag bestämmer mig för. Jag har gett ut två böcker hittills. Jag har skrivit flera som inte har kommit ut än. Jag har försörjt mig som egenföretagare i nio år. Och så vidare. Min poäng här är: tro på det du gör! Du kommer att bli besviken ibland, men du kommer att nå många av dina mål och tillvaron kommer att kännas meningsfull eftersom du ägnar dig åt sådant som du tror på. Håller du med?

5 kommentarer

  1. Jag håller verkligen med! Annars gömmer man sig för livet, tror jag. Man måste ta risker. Hur liten, svag och urusel jag än känner mig. Fast ibland blir det naturligtvis så att jag känner mig så låg att jag gömmer mig hemma, men jag har (hittills) alltid rest mig.

    Och du har gett ut två böcker! Så långt har inte jag kommit än. Har bara två ofärdiga bokprojekt :-/. Om projekten en dag ligger där framför mig slutförda, vet jag dock inte om jag vågar skicka in till förlag, jag hoppas verkligen det.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Pin It on Pinterest

Share This