Jag pratar för en gångs skull

Nu har jag precis hållit ett telefonseminarium om om skrivprocessen när man skriver en fackbok. Annars sprider jag ju oftast och helst mitt budskap via skriften, så det var bra övning att prata för en gångs skull :-) Men jag skulle behöva öva mig på att prata rent fysiskt; jag får ont i halsen. Visst är det konstigt att jag utan problem kan sjunga i en hel dag samtidigt som jag inte kan prata i en timme utan att bli hes och få ont i halsen? Undrar om jag kan lära mig att använda rösten på samma sätt när jag pratar som när jag sjunger?

Jag pratade bland annat om hur man kan komma igång och skriva, vilken språklig nivå man ska lägga boktexten på, var gränsen går mellan research och att kopiera andras material, hur man får budskapet att nå fram, hur man säljer in boken till ett förlag och en massa annat. Mitt prat är en del av en seminarieserie som går i dag och i morgon, och jag måste verkligen se till att hinna lyssna på några av de andra seminarierna också. Och än är det inte för sent att anmäla sig  – du får tillgång till ljudfilerna så du kan lyssna på seminarierna när du vill.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

Share This