Skriva resedagbok på bloggen eller någon annanstans?

Nu är det en knapp månad kvar tills jag flyttar kontoret till Kanarieöarna i sju veckor. Jag skulle vilja skriva  någon slags resedagbok under den perioden. Inte för att jag kommer att vara ute på äventyr eller så; jag är mest intresserad av att hitta en vardagslunk i ett klimat som jag trivs i. För jag trivs verkligen inte i den svenska januarivintern.

Men självklart kommer jag att få nya intryck när jag är på en ny plats och det är alltid kul att bevara sådant. Dessutom vill jag gärna dela med mig av hur det fungerar att flytta kontoret och distansjobba under en period. För jag misstänker att andra, både författare och soloföretagare kan vara intresserade av det.

Nu till min fråga: ska jag skriva denna resedagbok här på bloggen eller borde jag ha en annan kanal för det? En blogg som bara handlar om just det? Det enklaste för mig är förstås att bara skriva på här. Men samtidigt vill jag inte störa läsare som är här för att läsa om skrivande och kreativitet, eftersom jag då antagligen kommer att halka ur det ämnet titt som tätt. Vad säger ni som läser bloggen? Vill ni läsa om min utlandsvistelse här?

7 kommentarer

  1. Den där frågan har jag också brottats med! Hur mycket ska man splittra upp sitt bloggande ämnesvis på olika platser? Jag tycker du ska skriva om din vistelse här. Det är en kort avgränsad period, du kanske kommer att diskutera hur det är att skriva på en annan ort (närliggande dina vanliga ämnen) och det är alltid bra för en blogg med många inlägg. Kanske kan du skapa en särskilt undersida/avdelning för kanarieresan på bloggen.

  2. Åh så kul att halka in på detta – jag ska ju också till Kanarieöarna! Fast bara i två veckor den här gången, från den 7 januari. Jag ska bo i Las Palmas där jag hittade ett hostel när jag var där i slutet av november och rekade. Då träffade jag också Ann Ljungberg och vi hann med en coachsession. http://www.alltforforaldrar.se/farmorsbloggen/2011/12/foralskad-i-las-palmas/
    Min plan är nu att resa fram och tillbaks till Las Palmas en eller två veckor i taget under vinterhalvåret – en gång i månaden ungefär. Jag ska sköta jobbmailen ett par timmar om dagen och skriva min roman resten av tiden har jag tänkt.
    Det vore jättekul att träffas över en fika där nere, Mitt största problem med att vara borta hemifrån mer än en vecka är att då börjar jag känna mig lite ensam… Min mailadress är katinka.billelindahl@gmail.com

  3. Katinka: Kul att du också tänker tillbringa delar av vintern i värmen! Och att du planerar att sitta där och skriva. För min del blir det mest jobb är jag rädd, men några skrivdagar ska jag bestämt klämma in också. Jag planerar ingen tripp till Gran Canaria, men om du har vägarna förbi La Gomera så bjuder jag på lunch på balkongen :-)

    1. Så synd att vi är på olika öar! :-S Det blir ingen tripp till La Gomera för min del det är jag helt säker på. Men jag ska följa din blogg i alla fall och är nyfiken på hur du anpassar dig till 7 veckor där nere. Så länge vill jag inte vara borta från familjen, men jag står inte ut hemma heller under vintern. Vi hörs!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

Share This