Dagdrömmeri gör dig kreativ

Intressant artikel i DN om kreativitet i dag. Bland annat står det om att dagdrömmeri är viktigt för kreativiteten. Och visst är det så. Jag behöver verkligen dagdrömma. ”Att ständigt arbeta mot deadline kan däremot hämma kreativiteten. ” står det också. Och jag känner igen mig igen. Oj, vad svårt jag har att vara kreativ samtidigt som jag är fullbokad med jobb. När jag läser det här så tänker jag att jag borde planera in tid för dagdrömmeri i almanackan – det har varit alldeles för lite sådant i mitt liv den här hösten.

Jag klickar vidare till den relaterade artikeln Så blir du mer kreativ, och häpp! Överst på listan står det ”Ge dig själv tidsutrymme. Skriv in icke-tid i almanackan, för tankar och dagdrömmeri.” Många bra tips i den listan, för övrigt. Jag fastnar också för ”Bryt rutiner”. Det ser jag nämligen som en positiv effekt av att att flytta kontoret till Kanarieöarna i sju veckor.

Vad tänker du göra den närmaste tiden för att bli mer kreativ?

4 kommentarer

  1. Jag trodde länge att jag var ensam om att dagdrömma. Det är inget som så många berättar om. Känns som om jag hela min tonårstid levde inuti min egen dagdrömsbubbla. T.ex. satt jag mycket ensam och skrev dagbok eller bara stirrade rakt ut i luften, istf att gå ut med kompisar.

    Håller verkligen med om att man behöver egentid för att vara kreativ och tänka nytt, komma på skrivaridéer, formuleringar, över huvud taget för tänka livsfilosofiskt.

    1. Vad intressant! Nu blev jag genast sugen på att skriva en bok om dagdrömmeri. För att sprida kunskapen om att dagdrömmeri är bra, så att inte fler tror att de är ensamma om sitt dagdrömmeri, eller tror att det är dåligt/onyttigt att dagdrömma. Boken skulle förstås innehålla en massa praktiska tips och övningar för hur man kan göra för att få in mer dagdrömmeri i sin vardag. Nämen, fick jag en bokidé nu igen? ;-)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Pin It on Pinterest

Share This