När har du flow?

Lång men intressant artikel i DN i går om flow. ”Man måste engagera sig i det man gör, flow uppträder vid aktiva sysselsättningar, inte passiva. Människor som har mycket flow i sitt liv har vissa personlighetsdrag. De skjuter inte upp saker och drar sig inte undan. Dessutom, konstaterar Fredrik Ullén, präglas de av målmedvetenhet, flit och självdisciplin.”

När har du flow? Kan du göra något medvetet för att hamna i flow, eller sker det automatiskt?

Och jag erkänner: jag är dålig på att blogga just nu. Det är mycket jobb, reseförberedelser, fritidsaktiviteter (hm, det har jag ju alltid) och sociala aktiviteter. Jag inbillar mig att jag kommer att ha mer tid till bloggandet när jag väl har åkt iväg. Vi får väl se :-)

2 kommentarer

  1. Nej, jag kan inte göra något för att hamna i flow. I varje fall inte just då som på beställning. Däremot vet jag att man måste ha tid. Tid att iaktta, tänka och samla kunskaper, tid för reflektion… Jag vill förstå det jag gör, förstå mig själv och min omgivning så gott det nu går, måste få vara ifred ofta och inte bli störd, avskyr tvång och stress…Förstår inte varför folk alltid måste hålla på med sina mobiltelefoner eller gå med hörlurar på sig… När får de tid att tänka och reflektera över allt det som man bara måste fundera över?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

Share This