Ledig helg i Puerto de la Cruz

Jag har hört att ni har haft (och har fortfarande) sån där vahettere … jul. Själv sysslar jag inte med sånt, men jag tog två dagar ledigt, både från jobb och från internetuppkoppling. Skönt! Vartefter hösten gick knaprade jobbet in på fritiden mer och mer, så det känns som en evighet sedan jag var ledig en hel helg. Jag som brukar vara så himla noga med det. Men det ska bli ordning på det nu igen, så det så! Både under min vistelse här och sedan när jag kommer hem igen.

En stor del av min lediga helg ägnade jag åt att strosa på stan. Puerto de la Cruz känns större än vad jag trodde. Det finns både söta små färgglada hus, slottsliknande byggnader med tinnar och torn och fula hotellkomplex.

Eftersom staden är så kuperad är det trappor överallt

Parker, rondeller och gångvägar är otroligt välskötta med vackra växter överallt.

Och så är naturen hela tiden närvarande i form av havet och bergen. Mitt hotell är det vita, lite rundade huset i mitten på den här bilden:

Jag hittade en riktigt mysig restaurang där jag åt lunch i lördags. Tog tyvärr inga bilder där, men det var som en lummig innergård, där man satt ute fast det kändes som inne. Eller om det möjligtvis var tvärtom :-) Jag frågade på min bästa spanska (som inte är ett dugg bra, faktiskt) vilken som var den bästa fisken. Naturligtvis fick jag en lång harang på spanska tillbaka som jag inte förstod ett skvatt av. Till slut lyckades jag i alla fall beställa enligt kyparens rekommendation. Jag har ingen aning om vad det var för fisk, men oj, vad god den var! Och till det papas arrugadas con mojo – den kanariska specialiteten saltbakad potatis med en grön och en röd sås. Och coleslaw. Mums! Borde starta en matblogg i stället. Fast då måste jag nog börja komma ihåg att fota maten också.

Hur vädret var under min lediga helg? Runt 20 grader. Molnigt för det mesta men en skön solstund blev det allt i söndags. Nu jobbar jag i tre dagar. Sedan åker jag vidare till La Gomera.

2 kommentarer

  1. Hej! Hittade din blogg när jag googlade på ”tips Puerto de la cruz”! :D Du minns inte vad restaurangen hette? ; ) Ska dit nu på söndag

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

Share This