Kärlek vid första ögonkastet

När jag äntligen hade irrat mig fram till min lägenhet här i Valle Gran Rey och klev in så var det kärlek vid första ögonkastet. Jag kom från ett litet fult och smaklöst inrett hotellrum på Teneriffa, och det var förstås inte så svårslaget. Men det här var något helt annat. Och uthyrarna hade gjort några sådana där saker som är så enkla att fixa men som gör så mycket för det första intrycket. Det fanns två stora fruktskålar fulla med frukt, och på köksbordet stod både en vinflaska, en spritflaska och levande blommor.

Jag tyckte direkt att lägenheten kändes betydligt mer som ett riktigt hem än som ett hotellrum. Och det känns bra, eftersom jag ju ska bo här i en dryg månad. Färgerna är hemtrevligt varma. Tavlor på väggarna. Här är min arbetsplats – om jag inte sitter och jobbar på balkongen förstås :-)

Och så här ser arbetsbänken i köket ut. Jag är inte helt vän med gasspisen – har aldrig använt en sådan tidigare. Men vi ska nog bli vänner under den närmaste månaden.

Den som har inrett lägenheten är dock längre än mina 162 centimeter över havet – jag når ungefär bara till den nedersta hyllan i skåpen. Och i badrummet får jag stå på tå om jag vill se mina ögon i badrumsskåpets spegeldörr.

Men bäst är nog ändå balkongen:

Så här ser den kanske inte så spännande ut, särskilt inte som ena kanten av den även fungerar som tvättstuga. Men det ser jag som en klar bonus. En tvättmaskin var inget jag hade räknat med, och det förenklar ju onekligen tillvaron. Men balkongen är rymlig och fungerar som ett extra vardagsrum. Sedan bilden togs har jag dessutom plussat (som Ernst skulle ha sagt ;-) med stearinljus och därmed ökat mysfaktorn ytterligare.

Och, det bästa av allt, den har en utsikt som är så vacker att den tar andan ur mig. Det var fyra år sedan jag var på La Gomera förra gången, och jag hade faktiskt lyckats glömma hur vackert det är. Jag bor mellan två mäktiga berg och det här är synen som möter mig när jag kliver ut på balkongen.

Uppdatering: Du vet väl att jag bloggar om La Gomera på Gomerabloggen numera? Välkommen dit om du vill läsa mer om La Gomera och Valle Gran Rey och vad jag har för mig när jag är där.

2 kommentarer

  1. Det ser helt underbart ut och jag som trodde att La Gomera bara var en stenig sandö. Det här liknar mera paradiset.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Pin It on Pinterest

Share This