Los reyes magos

Att fira los reyes magos, spanjorernas julafton den 6 januari, är definitivt ett heldagsprojekt. Kanske är det till och med ett heldygnsprojekt? Den som lever får se. Från min lägenhet ser jag tydligt kyrkan som ligger en bit upp på berget och där allt det här händer. Och framför allt hör jag det. Jag bor mellan två berg. Jag vet nu exakt hur bra berg förstärker ljud. Så här ungefär verkar ett sådant här firande gå till:

05.48-09.30 smälla smällare (sköttes förmodligen av traktens ungar)

09.30-11 soundcheck bestående av umpa umpa-musik

12-13 hela stan vallfärdar uppför berget och till kyrkan

Los reyes magos

13-14 julsånger, tal

14 brakfyrverkerier

14.30-15.30 mer sång och tal. Min spanska är som ni vet rätt begränsad men jag uppfattade ord som Jesús, Maria la Virgen och iglesia, så jag tror jag förstår ungefär vad det handlade om. Dessutom är jag rätt säker på att de läste Fader vår.

15.30-18.30 umpa umpa-musik. Här någonstans blev jag galen på att försöka koncentrera mig på mitt jobb. Jag ägnade ett par timmar åt att promenera i bergen i stället, men ibland när jag kom upp så att det inte var några berg i vägen för ljudet så hörde jag (tyvärr) umpa umpa ända dit.

18.30-21.30 mer umpa umpa. Dessutom hade grannarna på framsidan av huset en ganska högljudd fest precis utanför mitt köksfönster. Nämnde jag att jag försökte jobba?

21.30-22-30 soft blues. Jag övervägde att ta ur öronpropparna som suttit i hela dagen utom på promenaden. Övervägde.

22.30-23 afrikanska trummor med inslag av digeridoo. Det här hade jag gillat om jag inte varit så ljudtrött. Öronpropparna blev kvar.

23-23.03 tystnad. Jaaaaa!

23.04-? umpa umpa. Neeeej!!

Nu är klockan halv tolv. Det är en kyrka för guds skull! Nu tycker jag att det är dags för er att fortsätta partajet nere på byn. Seså! Gå härifrån nu så att jag får sova i natt.

Uppdatering: Du vet väl att jag bloggar om La Gomera på Gomerabloggen numera? Välkommen dit om du vill läsa mer om La Gomera och Valle Gran Rey och vad jag har för mig när jag är där.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

Share This