Gör allt som om det vore det mest intressanta

Ett klokt råd från mindfulness-traditionen är att göra allting som om just det är det mest intressanta just nu. På det sättet kan du ge det du gör den uppmärksamhet som det förtjänar. Och jag lovar: när du lyckas med det här blir livet alldeles fantastiskt.

Ett annat närbesläktat sätt att tänka är att göra allt som om det vore första gången du gör det. Det ger tillfälle att göra eller betrakta något med den nyfikenhet som det förtjänar.

Nu när jag har varit i mitt paradis i några veckor har jag börjat vänja mig. Jag tappar inte längre andan varje gång jag kliver ut på balkongen bara för att det är så vackert. Det vackra har blivit vardag. Då är det dags att påminna sig om det här. Så i morse klev jag ut på balkongen med intentionen att se bergen, havet och palmerna som om det var första gången jag såg dem. Och oj, vad vackert det var!

Har du några knep för att vara med medvetet närvarande i vardagen?

Uppdatering: Du vet väl att jag bloggar om La Gomera på Gomerabloggen numera? Välkommen dit om du vill läsa mer om La Gomera och Valle Gran Rey och vad jag har för mig när jag är där.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Pin It on Pinterest

Share This