Sångsemester i Valle Gran Rey

Det har varit några riktigt intensiva dagar. Vi har sjungit upp solen tidigt på morgonen och sedan sjungit och jobbat med sången under förmiddagen. På Alla kan-institutet sätter var och en sitt eget sångmål som man jobbar med under kursen och däremellan blir det gemensamma sångövningar, kanske på ett särskilt tema. Vi har haft en dag med kärlekstema och en med andningstema.

Efter kursen har jag ätit lunch med sångkamraterna. Även om det inte har varit några problem alls att vara ensam så är det verkligen kul att ha folk omkring mig igen. På eftermiddagarna har vi ofta jobbat med någon gruppuppgift och sedan har vi haft kurs igen någon timme före solnedgången. Middag i trevligt sällskap och sedan har jag cyklat upp till mig.

För jo, jag lyckades hyra en cykel. Det är ingen mountainbike, så det är tungt att cykla upp till mig nerifrån byn. Enligt cykelhyraren är det en stigning på 200 meter. Det tar runt 30 minuter för mig att cykla upp. Ingen större tidsvinst jämfört med de 40 minuter det tar att gå alltså. Men på nervägen är det förstås en stor fördel. Sex minuter tar det att svischa ner :-) Och det är jag glad för eftersom vi börjar tidigt på morgnarna.

Förutom att sjunga har jag hunnit med att

  • gå på biologiexkursion och titta i hällkar (vattenpölarna som bildas när vattnet drar sig tillbaka vid lågvatten). En av sångkursdeltagarna är en biolog som kan allt om växter och djur. Tänk att det kan vara så spännande att titta i pölar. Jag såg bland annat en sjöhare. Det ni. (Hinner inte lägga upp några bilder just nu, men jag får kanske tillfälle att återkomma till det.)
  • få en guidad visning i den fantastiska tropiska fruktträdgården
  • bada i Atlanten (hade faktiskt inte gjort det, så det var på tiden, det var ändå en månad sedan jag åkte hemifrån)
  • gå på en lång vandring, som blev mycket strapatsig och nästan var mer en klättring än en vandring och som tog dubbelt så lång tid som vi hade räknat med (10 timmar i stället för 5).

Vandringen igår gjorde att jag inte lyckades lämna tillbaka min cykel innan cykeluthyraren stängde igår kväll. Idag, söndag, är det stängt. Och inte kan jag lämna tillbaka den i morgon heller, för då är jag i San Sebastián. Nu står cykeln kvar nere på hotellet där mina sångvänner bor. Jag har mejlat uthyraren att cykeln står där och att nyckeln ligger i receptionen och att jag kommer på tisdag. Håll tummarna för att de inte blir alltför sura för det här.

Nu ska jag alldeles strax åka till San Sebastián, där vi ska hålla till under kursens två sista dagar. På tisdag är jag tillbaka i Valle Gran Rey och på onsdag ska jag hitta in i vardagsjobblunken igen.

Uppdatering: Du vet väl att jag bloggar om La Gomera på Gomerabloggen numera? Välkommen dit om du vill läsa mer om La Gomera och Valle Gran Rey och vad jag har för mig när jag är där.

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

Share This