Tydliga tecken

I morse tänkte jag tackla min reseplaneringsfobi på allvar genom att kolla upp tider för båt, buss och flyg och göra en plan för min hemresa – en hel vecka i förväg. Jag gick in på Spanairs webbplats. Bara för att upptäcka att de har gått i konkurs!

I eftermiddags tänkte jag att jag skulle tackla min reseplaneringsfobi på allvar genom att köpa en båtbiljett till Teneriffa – en hel vecka i förväg. Jag gick till hamnkontoret här i Valle Gran Rey. Bara för att upptäcka att från och med den 1 februari går det inte längre några båtar från Valle Gran Rey till Teneriffa!

Kan man få tydligare tecken än så på att det är helt fel att åka härifrån? ;-)

Men, men … jag har ju ett liv hemma också, så jag väljer att tolka tecknen som att det visserligen är här jag ska vara, men att jag får komma hit igen senare snarare än att stanna kvar här nu.

När jag fick reda på konkursen var mitt fokus på att ordna en ny hemresa, snarare än att ta reda på om jag kan få tillbaka mina pengar. Jag letade runt på ett par resebokningssajter men hittade bara resor som var antingen dyra (från kanske fem eller sex tusen och uppåt för en enkel resa) eller som inkluderade övernattning någonstans på vägen. Och det fanns inget på lördag när jag hade tänkt åka. Men jag visste att Norwegian flyger hit, så jag gick till deras webbplats. Där fanns en flight på söndag. Med två platser kvar. Jag hade gärna letat ett tag till för att se om jag kunde hitta något på lördag i stället. Och jag hade gärna tagit reda på om det går att få en ersättningsresa på något sätt. Men i det läget kändes det viktigare att knipa en av de där platserna, så jag gjorde det. Två tusen spänn gick den på. Och så blir det till att ta åksjukebussen till San Sebastián och ta båten därifrån till Teneriffa. Och så får jag kolla upp om min rese-/hemförsäkring täcker något vid konkurser. Och den där konkursförsäkringen jag tecknade hos Spanair, hur funkar den? Jag menar, vem ska betala mig när de som jag tecknade försäkringen hos har gått i konkurs? Tänkte jag verkligen igenom det här när jag bockade i konkursförsäkringsrutan?

Min lägenhet har jag ju bara tills på lördag, så nu är min plan att jag ska åka till Teneriffa på lördag och bo en natt i Los Cristianos. Jag sitter och hotellsurfar just nu (avskyr att reseplaneringssurfa!). Det billigaste jag hittar är det här hotellet (uppdatering: länk borttagen pga trasig), för 79 euro. Det känns dyrt; jag vill minnas att jag betalade 43 euro per natt för hotellet jag bodde på i Puerto de la Cruz. Jag har ingen aning om ifall reseförsäkringen kommer att täcka en extra hotellnatt. Någon som har koll på billigt (men inte sunkigt) boende hotell i Los Cristianos? Eller borde jag låta bli att boka och försöka hitta något på plats? Tanken känns inte helt lockande – är det något som känns ännu jobbigare än att hotellsurfa så är det att springa runt på stan och leta efter hotell.

Men nu ska jag sluta negga. Allt löser sig alltid! Och jag har haft en skön dag. Gymmade på förmiddagen och sedan har jag hängt nere i byn tillsammans med ett par kurskamrater som stannade kvar några dagar efter sångveckan. Vi åt lunch på stammislunchrestaurangen nere vid hamnen (vi åt där flera gånger under sångveckan), softade på stranden ett tag, badade (det regnade men det är en världslig sak), åt glass. Sedan letade jag upp ett internetkafé där jag kunde skriva ut min nya flygbiljett och så traskade jag uppförsbackespromenaden upp till mig.

Uppdatering: Du vet väl att jag bloggar om La Gomera på Gomerabloggen numera? Välkommen dit om du vill läsa mer om La Gomera och Valle Gran Rey och vad jag har för mig när jag är där.

4 kommentarer

  1. Även om du köpte konkursförsäkringen via Spanair är det inte de som är försäkringsbolaget. Du bör ha fått ett namn o kontaktnr till försäkringsbolaget med dina resepapper – ta kontakt med dem! Det låter ju som att du bör få valuta för den investeringen. Finns det nåt turistkontor i Valle Gran Rey?
    För övrigt har jag aldrig blivit erbjuden just en konkursförsäkring när jag har köpt en resa, det var nog ingen slump att du erbjöds det den här gången… Hoppas det ordnar sig! Hojta om du vill ha hjälp med nåt!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

Share This