Hur går det med spanskan egentligen?

Innan jag åkte till La Gomera funderade jag på att det vore kul att plugga lite spanska när jag är där. Gå någon lagom ansträngande kurs ett par tillfällen i veckan kanske. Men när jag väl kom dit insåg jag att jag inte prioriterade det. Jag har ju jobbat för det mesta, och så vill jag träna ungefär lika mycket som vanligt (fast lite mindre har det nog blivit, har jag en känsla av). På helgerna och semestern vill jag inte plugga; då behöver jag vara ledig. Jag har nog hängt i sociala medier ännu mer än vanligt, för att få ett socialt sammanhang. Och så vill jag ju njuta av bergen, havet och palmerna. Så hur skulle jag hinna plugga? Nej, då får jag nog åka på en separat pluggresa. Eller planera in någon veckas intensivkurs kanske?

Men inom ett område har jag förbättrat min spanska markant: mat. Och då särskilt det där som jag handlar i mataffären – mycket frukt och grönsaker alltså. Nu har jag inte bara koll på vad bananer och tomater heter på spanska, utan även kikärter, zucchini och aubergine. Jag lärde mig många av matorden redan på Teneriffa, där det var tydligt skyltat i grönsaksdisken i de eminenta mataffärerna. Och det hade jag nytta av när jag kom till La Gomera – i många av de minsta supermercadorna (spenska?) handlar man grönsaker över disk och då är det en fördel att veta vad man ska beställa.

För övrigt hittade jag ingen kurs i spanska (även om det säkert fanns om jag verkligen hade letat). Däremot flera i tyska. Fast det är klart, givet människorna i Valle Gran Rey, om målet är att klara mig så bra som möjligt där så skulle jag ha minst lika stor nytta av att plugga tyska som spanska.

Nu är jag på väg hem. Om man flyger med Norwegian kan man surfa på flyget. Det känns väldigt hightech. Ska dock ta mig samman och sluta med det snart, så att jag kan skriva lite i stället.

Uppdatering: Du vet väl att jag bloggar om La Gomera på Gomerabloggen numera? Välkommen dit om du vill läsa mer om La Gomera och Valle Gran Rey och vad jag har för mig när jag är där.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

Share This