Fick jag tillbaka några pengar på reseförsäkringen när flygbolaget gick i konkurs?

Flygbolaget jag hade bokat tur- och returresa med till Teneriffa gick ju i konkurs medan jag var på La Gomera. Jag hade förlängt reseförsäkringen som ingår i min hemförsäkring så att den gällde under hela resan. Dessutom hade jag köpt till en konkursförsäkring (vill minnas att den kostade någon hundring eller två) när jag köpte flygbiljetten från Seat 24.

Trygg Hansa, där jag har min hemförsäkring, betalade en schablonersättning på 400 kronor per påbörjat dygn om man blir mer än sex timmar försenad. Jag flög hem en dag senare än jag hade tänkt. Jag betalade 710 kronor för hotellet i Los Cristianos, där jag bodde den extra natten. Där gick jag alltså 310 spänn back. Men jag fick en extra dags vistelse i solen. Helt okej egentligen.

Och konkursförsäkringen betalade tillbaka hela den nya flygbiljetten som jag köpte för att komma hem. Jag köpte den billigaste jag kunde hitta, för 2000 kronor, men om jag förstod villkoren rätt hade jag fått tillbaka pengarna även om jag hade varit tvungen att köpa en dyr resa.

Nu lovar jag att inte tjata så väldigt mycket mer om den här resan framöver. Fast lite kanske :-)

Vet ni att nya säsongen av Babel börjar 7 mars förresten?

4 kommentarer

  1. Vad skönt att det funkade! Undrade lite hur det gick med det där, ibland har ju försäkringsärenden en förmåga att dröja nåt halvår.

  2. Ser med spänning fram emot nya Babel. Ska bli kul att se en ny programledare även om jag verkligen gillade den gamle jättemycket! Alltid roligt med förändringar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

Share This