Nya säsongen av Babel har börjat

I dag började äntligen nya säsongen av Babel. Spänningen var stor: skulle Jessika Gedin kunna axla programledarrollen? Jag gillade ju Daniel Sjölin skarpt och var beredd på att bli besviken.

Men jag tycker att Gedin klarade provet utmärkt! Hon ställde intressanta frågor och följdfrågor, särskilt i intervjun med Per Hagman, som hon kände sedan tidigare om jag förstod det hela korrekt.

Hon kan förstås ha fått frågorna av redaktionen i form av ett manus, men det är inte det intrycket jag får. Snarare verkar hon retas lite kärvänligt med Per Hagman när hon, apropå att han lever ett kringflackande liv, ställer frågan: ”Jag har bostadsrätt, barn och fruktcentrifug, skulle du vilja byta liv med mig?”. Likaså när hon efter att ha nämnt att det går en del rykten om Hagman ställer frågan ”Har du något favoritrykte om dig själv?”

Jessika Gedin får klart godkänt av mig i rollen som Babel-programledare, även om jag ändå saknade Daniel Sjölin lite.

3 kommentarer

  1. Jag är inte helt övertygad om Jessica Gedin som Daniels efterträdare. Men kanske jag blir. Hon är så våldsamt utåtriktad!

  2. Jag tyckte också att hon klarade det jättebra och hon kommer säkert att hitta sin helt egna stil vad det lider. Hon lät alla gäster tala till punkt och det var en lugn stämning i studion. De som isf var en aning ”brötiga” var gästerna själva som ibland avbröt varandra. Intressant var diskussionen om biståndsarbetarna. Och hur de resonerade på 60-talet. Provocerande och rasistiskt.

  3. Man (läs: jag) kan lixåm inte låta bli att jämföra Gedin med Daniel Sjölin. Dumt! Hon måste ju få göra sin egen grej utan några jämförelser.

    Kerstin: att vara utåtriktad är väl en ganska bra egenskap om man är programledare i teve? ;-)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

Share This