Carl-Johan Vallgrens nya bok är en eländesroman

Senaste Babel gästas av Carl-Johan Vallgren, som har en ny roman på gång: Havsmannen.

Jag var nyfiken på den – innan jag såg programmet. Jag vill minnas att jag älskade Den vidunderliga kärlekens historia, men att jag aldrig orkade ta mig igenom Kunzelmann & Kunzelmann. Men efter att ha sett intervjun är jag faktiskt helt avskräckt. Programledaren Jessika Gedin säger att först är boken hemsk och sedan blir allting bara värre. Hon pratar om en orgie i våld mot barn, och nej, jag har faktiskt inte alls lust att läsa den.

Carl-Johan Vallgren kallar den en misery-roman. Finns det något vedertaget begrepp på svenska? Eller kan vi säga eländesroman? Hur som helst känner jag inte alls för att läsa en sådan. Jag vill läsa något jag blir glad av. Några tips?

6 kommentarer

  1. Nej, den har jag inte heller någon lust att läsa. Synd…jag som älskar den vidunderliga kärlekens historia.
    Nu har jag skrivit mitt blogginlägg om hur jag upplevde min vintervistelse i Las Palmas på farmorsbloggen.se
    Vem vet, vi kanske kan ses där nästa vinter? ;-)

  2. Det är en god tanke att ses! Men jag är inte så sugen på Gran Canaria nästa gång heller. Det blir Valle Gran Rey på La Gomera för mig igen. Är lite sugen på att kombinera med en tripp till ön La Palma, som jag inte har varit på. Och kanske en kortare vistelse på Teneriffa igen.

  3. Jag ska i sommar inte läsa nytt även om det lanseras så hårt i media – hur många intervjuer har det inte varit med Vallgren, innan boken ens recenserats? – nä jag tänker läsa om Balzac och Guy de Maupassant som jag älskade för en evighet sen, riktiga omfångsrika mångfacetterade romaner vill jag minnas. Kusin Bette, Bel Ami, Rött och svart av Stendahl – undrar så vad jag ska tycka idag! Tror det är bra lästips:)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Pin It on Pinterest

Share This