Dela upp Babel på tre?

Den här säsongen har jag inte riktigt fastnat för Babel. Jag har oftast haft teven på men suttit med datorn för att eventuellt kunna blogga om något – och så har jag börjat fejsbucka eller så i stället. Programmen har inte varit tillräckligt intressanta för mig. Jag trodde att det kanske berodde på att jag saknar Daniel Sjölin som programledare, men nej, det är verkligen inget fel på Jessika Gedin i den rollen.

Nu läser jag Annika Koldenius blogginlägg om Babel. Annika är bokbloggare och tidigare tevemakare och säger att ”Det är hela formatet det är fel på.”Hon undrar också varför det bara finns ett litteraturprogram. Hon föreslår i stället att man delar upp Babel på tre olika program: bokcirkeln, talkshowen och det aktuella litteraturnyhetsprogrammet. Kanske är det lösningen. Vad tror du?

4 kommentarer

  1. Nja, vet inte, tycker nog att det är bra med variation i programmet. Men det kan säkert få plats fler litterära program ändå. Jag tycker tiden är fel (även om jag kan se det på SVT Play sen om jag vill och kommer ihåg) och absolut ska det vara en timme, inte kortare.

    Jag har av tillfällighet hittat ett program som heter ”Hej litteraturen” (eller något liknande) och det tycker jag är jättebra och upplagt på ett helt annat sätt än Babel. Även det SVT.

  2. Jenny! Det behövs ett fjärde Babel (bokprogram) också. Jag saknar ett Barn- och ungdomsboks-Babel. Ett kunnigt, roligt, inspirerande program som tar upp barn- och ungdomsböcker. Slappt, sällan och slentrianmässigt tar de flesta media upp den så viktiga litteraturen. Ofta blir det bara en lista till vuxna inför jul där en massa tidigare orecenserade böcker buntas ihop. Så ska det inte vara. Jag längtar efter ett levande innehållsrikt återkommande Barn- och Ungdomsboks-Babel…..
    Har skrivit till Kulturredaktionen och Eva Beckman på TV om det men inte fått någon reaktion. Än!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

Share This