Läser du i regn eller sol?

”Jag hann läsa så många  böcker på semestern eftersom det regnade hela tiden.” Det hör jag ofta folk säga. Själv funkar jag tvärtom, åtminstone om jag är hemma på semestern. Är det dåligt väder kommer jag på allt det där som jag behöver göra hemma. Rensa i röran, slänga gamla jobbpapper, klura på strategier och mål – eller kanske lata mig framför en film. Är det fint väder däremot så släpper jag allt det där. Då tar jag en bok och lägger mig på klippan vid vattnet hela dagen.

Det har jag gjort i dag. Jag läste Att springa av Maria Sveland. En gripande och viktig och ganska svart bok som jag verkligen kan rekommendera.

Nästa vecka blir det inte mycket läst men desto mer sjunget. Jag sjunger i sådana sammanhang där man sjunger bara för att det är skönt att sjunga. Hur det låter är oviktigt. Men det brukar låta bra. Eller ”onödigt vackert”, som Ange Turell säger. Det är han som leder sjungandet den här gången.

När läser du mest? Om det regnar eller om solen skiner?

2 kommentarer

  1. Vädret betyder ingenting. Har jag en bra bok att försjunka i så gör jag det oavsett regn eller sol! Dag eller natt. Jag bara längtar in i boken igen. Och jag kan inte somna utan att först läsa.

  2. Förstår vad du menar med att dåligt väder ger sämre läsförutsättningar. Själv föredrar jag nog stranden, men i sommar har soffan funkat rätt bra och hemmastöket har jag skjutit på en del hittills. /Helena

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

Share This