Bästa sommarpratarna 2012

Ni som följer bloggen vet att jag gärna lyssnar på Sommar i P1. Jag har inte lyssnat på alla årets sommarvärdar i år (än), har missat ett tiotal. Med den reservationen kommer här min lista över de bästa sommarpratarna 2012, utan inbördes ordning:

 • Jo Nesbø – för att han behärskar konsten att berätta en historia
 • Ulf Ellervik – för massor av spännande fakta om lust, förälskelse, kärlek, cancer, kreativitet och kemi – och för att jag känner att jag måste lyssna på programmet en gång till eftersom det var så mycket information och jag inte kommer ihåg en bråkdel
 • Petter Stordalen – för att han bjöd på kärlek, entreprenörskap och känslor. Och för att han pratade om hur man kan vara miljövänlig även om man är rik. Det vill jag lära mig sedan när jag blir rik ;-)
 • Klara & Johanna Söderberg (First Aid Kit) – för att de påminner om att man inte måste vänta tills det börjar växa mossa på en innan man berättar sin historia
 • Heidi Andersson – för att hon är min idol – stark, grym, kool
 • Björn Lindeblad – för en spännande berättelse om att vara buddhistmunk i Thailand i 16 år
 • Lars Lerin – för finaste kärleksprogrammet, och för att hans värmländska gör mig alldeles varm i hjärtat
 • Shima Niavarani – för hennes mångsidighet och talang
 • Lotta Lundgren – för hennes kärlek till mat och för att hon pratar om att mat är kärlek.

När jag skriver den här listan får jag liksom lite dåligt samvete över alla som inte fick plats på listan – de var ju också så bra. Mitt bästa tips är därför: lyssna på dem allihop! Åtminstone den första kvarten eller så. Sedan får man sluta om man tröttnar ;-) Min erfarenhet är att det är de sommarpratare som man inte redan kände till innan som ger mest nya nya influenser och kunskaper.

Vilka sommarpratare gillade du bäst och varför?

3 kommentarer

 1. Jag tänkte faktiskt på dig när jag lyssnat på Petter Stordalen. Jag undrar om han läst din bok om snälla företagare. Han verkade (åtminstone av sommarprogrammet att döma) vara en sådan.

 2. Och så har du glömt Henrik Dorsin! Om du missat honom så lyssna! Inte minst för hans nya grepp att stå för all musiken själv…! Jag hade ingen aning om att han hade sådana Hasse&Tage-talanger.

 3. Så klart att Petter Stordalen måste ha läst Den snälla företagaren, det har väl alla? ;-)

  Och ja, Henrik Dorsin var oxå fantastisk – hans sommarprat VAR en musikal! Jag vill ju helst skriva upp ungefär alla sommarpratare på den här listan…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Pin It on Pinterest

Share This