Lata dagar på La Gomera

Jag har varit i Valle Gran Rey på La Gomera i över en vecka. (Oj, har det gått så lång tid?). Det har mestadels varit en lugn och skön semestervecka. Promenera. Titta på solnedgången. Läsa böcker på balkongen. Jag tog ett dopp i Atlanten häromdagen – det var riktigt skönt; varmare än jag trodde.

Ni vet hur man kan bli dagvill när man har semester? Det hände mig i dag. Jag var helt säker på att det var tisdag, och att det var i morgon jag skulle gå på alla-kan-sjunga-drop-in. Men det var alltså i dag, så jag missade det :-( Nåja, jag är ju här fler onsdagar. Det får bli nästa vecka.

Dagens aktivitet blev i stället vattenfallspromenaden som jag gick förra året också. Det är en rolig och inte helt enkel vandring på ett par timmar fram och tillbaka – om man startar i Casa la Seda, det vill säga där jag bodde förra året. Går man från där jag bor nu, i Vueltas nere i själva Valle Gran Rey, får man lägga på en till en och en halv timme.

På fredag är planen att åka till grannön La Palma ett par dagar. Jag ville åka dit redan förra året, men det blev aldrig så. Man kan ta båten från San Sebastián på La Gomera. Båttiderna är dock rätt knasiga – båten tillbaka från La Palma till La Gomera går 05.30, och jag är ingen fan av att kliva upp tidigt på morgnarna. Men vid ett par tillfällen i veckan går båten tillbaka på kvällen i stället, så nu ska det bli av. Jag ser verkligen fram emot att få se La Palma, som jag tror är lika vackert som La Gomera. Jag återkommer och berättar om det är så, helt enkelt.

Uppdatering: Du vet väl att jag bloggar om La Gomera på Gomerabloggen numera? Välkommen dit om du vill läsa mer om La Gomera och Valle Gran Rey och vad jag har för mig när jag är där.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

Share This