Varför vi bara hade en dag för att se hela La Palma

Okej, hur kom jag på den korkade idén att bara avsätta en enda dag för att se hela kanarieön La Palma? Det var väl inte riktigt så min tanke var från början, men det hände några saker på vägen som gjorde att det blev så. Så här var det:

Jag hade redan bokat lägenheten i Valle Gran Rey för hela perioden jag tänkte vara borta. Det skulle alltså bli dubbla kostnader för boende under tiden på La Palma och jag hade egentligen redan slagit i taket på resebudgeten. (Jag återkommer med ett inlägg om kostnader för hela resan när jag har kommit hem. Om du är nyfiken redan nu kan du se vad det kostade förra vintern. Det blir något liknande i år.) När jag kollade upp att båtresan mellan La Gomera och La Palma skulle gå på hela 250 euro för två personer och en bil tur och retur tvekade jag att åka. Men jag var ju så nyfiken på La Palma redan förra året. Så när jag hittade ett riktigt billigt lägenhetshotell på La Palma så snålbokade jag två nätter där. (Naturligtvis får man vad man betalar för – det var nog det sjavigaste hotell jag någonsin har bott på.)

När jag bokade hotellet på La Palma hade jag spanat in att båten gick på kvällen på fredagen och att man kunde åka tillbaka till La Gomera vid 17.30 på söndagen. Två hela dagar för att upptäcka ön alltså. Det borde väl fungera. Det finns två rederier som åker från La Gomera till La Palma (och för den delen mellan Teneriffa och La Gomera). Naviera Armas båtar är billigare och dessutom tycker jag att de är mysigare, så jag vill helst åka med dem. De körde till La Palma på fredagen, men det fanns ingen båt tillbaka som passade, utan det fick bli Fred Olsen-båten tillbaka. Vi köpte biljetter från de två olika rederierna i San Sebastián de la Gomera och fick reda på att söndagens båt gick redan 14.45. Söndagen på La Palma skulle alltså bli en kortare dag än planerat, vilket gjorde att det kändes tajt att använda söndagen till någon längre utflykt. Därav det extremt ihoptryckta schemat på lördagen.

Vi ägnade söndagen åt att gå på stan i Santa Cruz de la Palma och var i hamnen i god tid innan båten skulle gå 14.45. Men ingen båt kom. Båten hade varit försenad även när vi åkte till La Palma, så vi reagerade inte så mycket på det. Men till slut gick vi in i biljetthallen och frågade. Då visade det sig att vi hade fått biljetter från La Gomera till La Palma. Det var den båten som gick 14.45. Vår båt gick 17.30 som jag hade kollat upp från början. När jag kom till Fred Olsens biljettdisk i San Sebastián på La Gomera och köpte biljetter från La Palma till La Gomera hörde biljettförsäljaren antagligen det han var van vid att höra, nämligen att jag ville ha biljetter i motsatt riktning. Det var otroligt snopet att få veta att vi egentligen hade haft hela dagen på oss på söndagen också, att vi kunde ha delat upp upptäcksfärden på två dagar och att jag kunde ha fått min vandring i nationalparken.

När vi förklarade att biljettförsäljaren hade sålt på oss biljetter i fel riktning slapp vi i alla fall köpa nya biljetter hem utan fick åka på dem vi hade.

Allt det här gjorde att vi bara hade en dag på oss att se La Palma. Men det gick ju rätt bra ändå.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

Share This