Mat på La Palma

Jag var ju på La Palma en sväng häromveckan. Och jag vet att det här inte är någon matblogg, men ett litet inlägg om mat kan ni väl stå ut med? Jag läste i guideboken att La Palma-köket är inspirerat av Venezuela. Tydligen är det många från La Palma som har emigrerat till Venezuela, och jag tror att jag läste någonstans att 80 procent av invånarna på La Palma har släktingar i Venezuela. En del av dem kom tillbaka, och maträtter som man äter på La Palma är arepas, ett slags pitabröd med olika fyllningar, och cachapas, majspannkakor med olika fyllningar.

Det här kunde man äta på snabbmatsställen i Santa Cruz de la Palma. Jag valde ost, avokado och tomat i både arepas och cachapas. Båda var goda. Den senare var väldigt söt och måste ha innehållit en del socker. Den kändes mer som en efterrätt, som crepes. Jag kan tänka mig att den skulle fungera bra med nutella eller något annat sött pålägg som en efterrätt. (Apropå nutella såg jag nutellapizza på en meny utan för en restaurang här i Valle Gran Rey igår!)

Något annat jag åt på La Palma var almendrados, mandelkakor. De såg ut som småkakor gör mest, men de hade en väldigt trevlig och seg konsistens och var faktiskt sjukt goda. De finns här på La Gomera också. Jag måste snoka upp ett recept så att jag kan baka dem själv när jag kommer hem.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

Share This