La Palma, Las Palmas, Palma – vad är vad egentligen?

I dag, kära vänner, blir det en geografilektion här på bloggen :-)

När man pratar om Kanarieöarna så känner folk till Gran Canaria, Teneriffa och möjligtvis Lanzarote.  Någon har kanske hört talas om Fuerteventura. När jag berättar att jag ska till La Gomera får jag alltid förklara att det är en kanarieö. El Hierro ska vi inte ens tala om. Och La Palma blandas ofta ihop med Las Palmas eller Palma. Men det var alltså La Palma jag var på ett par dagar häromveckan. Så här är det:

La Palma är en av Kanarieöarna. Man kan ta båten dit från La Gomera, och det var det jag gjorde. Om man inte råkar befinna sig på La Gomera kan man ta flyget från till exempel Arlanda till Teneriffa och därifrån ta båten till La Palma.

Las Palmas är huvudstaden på Gran Canaria. På Wikipedia läser jag att Las Palmas också är huvudstad i provinsen Las Palmas och att den tillsammans med Santa Cruz på Teneriffa är delad huvudstad i regionen Kanarieöarna.

Palma, eller Palma de Mallorca, är huvudstad på Mallorca. Jag har faktiskt inte varit på Mallorca men jag har förstått att ön precis som Kanarieöarna har mycket att erbjuda bortom turistområdena, så jag skulle gärna vilja åka dit.

Fast allt det där visste ni kanske redan? Finns det flera Palma som jag har glömt?

Uppdatering: Du vet väl att jag bloggar om La Gomera på Gomerabloggen numera? Välkommen dit om du vill läsa mer om La Gomera och Valle Gran Rey och vad jag har för mig när jag är där.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

Share This