Förverkliga din bokdröm – en pratnyttig bok om egenutgivning

Jag har läst Förverkliga din bokdröm av Kristina Svensson och Joanna Björkqvist. Författarna är två av initiativtagarna till föreningen Egenutgivarna, som jag nyligen har gått med i. Själv har jag lärt känna Joanna och Kristina i samband med bokmässan.

Jag tycker att Förverkliga din bokdröm är otroligt matnyttig, trots att den innehåller en hel del information som jag redan hade. Någon i mitt nätverk tyckte att boken är lite för pratig – och ja, den är pratig, men på ett bra sätt tycker jag! Pratnyttig, helt enkelt! Boken varvar praktisk information och tips med berättelser om hur bokens författare själva och andra författare har gjort med sina böcker. Faktum är att det är i författarnas egna berättelser som jag lär mig mest. Tipsen är ofta mer allmänt hållna, vilket inte på något sätt gör dem mindre relevanta, men många av dem har jag hört tidigare. Men i författarnas berättelser får jag veta små detaljer som jag inte alls hade tänkt på. Som en bonus är boken skriven i en så företagsam och peppande anda att jag blir riktigt sugen på att ta tag i själva bokutgivningen – trots att jag egentligen mycket hellre vill ägna mig åt att skriva och marknadsföra böcker än att ge ut dem.

Som alltid när jag läser en bok som jag vill återkomma till så märkte jag ut det jag vill komma ihåg med lappar:

Forverkliga

Nu önskar jag att jag kunde säga att jag hade ett system, så att de blå lapparna betyder något annat än de rosa. Men de rosa lapparna betyder i det här fallet bara att de blå lapparna tog slut.

Jag tänker använda någon timme av den här dagen till att gå igenom alla märklappar och skriva in dem i en att göra-lista. Och jag kommer definitivt att återkomma till Förverkliga din bokdröm under min utgivningsprocess.

4 kommentarer

  1. Tusen tack för dina positiva ord om Förverkliga din bokdröm! Pratnyttig är ju ett helt underbart ord som jag genast ska stoppa in i mitt ordförråd och börja använda mig av – utmärkt bra och träffande!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

Share This