Det går att bli författare redan på gymnasiet

Elin Westerberg skrev en kommentar här på bloggen och undrade om jag ville läsa projektrapporten som hon gjorde på gymnasiet om bokutgivning. Det ville jag förstås. Och oj, vad imponerad jag blev av rapporten! Den är så mycket bättre skriven än många uppsatser som jag har sett på högskolenivå! Den är både strukturerad och ordentligt genomtänkt

För mig som har läst och vet en del om egenutgivning var det inte så väldigt mycket ny information, men ett par tips plockade jag upp. Rapporten tar upp både att bli utgiven av ett förlag och att ge ut sin bok själv, och den ger även en hel del marknadsföringstips. Elin Westerberg utgår i rapporten från sitt eget egenutgivningsprojekt – en sagobok som hon till slut gav ut hos Recito.

Själv kan jag inte låta bli att fundera på hur långt jag hade kommit nu om jag hade satsat  på författandet redan på gymnasiet. Jag ville ju bli författare redan då, men på den tiden hade jag inte alls fattat att det handlar om hårt arbete. Jag gick mer och väntade på att Den Stora Inspirationen skulle dyka upp. Jo, tjena.

Men Elin satsar alltså, och jag är säker på att hon kommer att gå långt. Nu går hon en författarlinje på Sörängens folkhögskola, där hon bland annat skriver en roman tillsammans med sina klasskamrater. Visst låter det kul! Följ bloggen Elins kammare för att få veta mer om hur det går för Elin.

1 kommentar

  1. Så roligt att du har haft användning av rapporten! Och tack för de fina orden, det värmer mycket att höra från någon som tror att man kan komma någonstans. Och det är inte konstigt att de flesta inte kommer igång med sitt författarskap direkt, eftersom bokbranschen är en hel vetenskap och det är lätt att man känner sig vilsen och inte vet var man ska börja. Jag hade mest bara tur som kom på idén om att göra projektarbete om något som jag faktiskt var intresserad av att lära mig mer om. På så vis blev jag tvungen att ta reda på saker som man kanske annars varken har tid eller lust till (till exempel sånt som har med egenutgivning att göra). Men det är aldrig försent, och nu är du ju på god väg mot ditt mål!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Pin It on Pinterest

Share This