Deadline för manus till redaktör

Men vad infernaliskt långsamt det går med Akrobaten! Det känns som om egenutgivningsprojektet i princip står stilla. Mest för att jag har ångest och prokrastinerar. Men även redigeringen går trögt. Nu är det bara två månader till midsommar. Under sommaren behöver jag ha semester, inte bara från mitt vanliga jobb utan också från författandet, så då blir det inget gjort. Och sedan är det september innan man vet ordet av. Och då kan jag inte sitta här och fortfarande inte ha fått något gjort! Så nu sätter jag i alla fall en första deadline: den 27 maj ska manuset vara färdigt att lämnas till en redaktör. Det betyder att jag då behöver ha en version som känns okej att lämna ifrån mig. Det betyder också att jag behöver ha en redaktör att lämna manuset till den 27 maj.

Som ni vet blir det en lågbudgetutgivning, så helst skulle jag vilja hitta någon som vill göra redaktörsjobbet i utbyte mot att jag gör något som hen behöver. Däremot vill jag, just den här gången, undvika att skicka manuset till ett antal vänner. Det är också en mycket bra grej att göra – som jag gärna gör på ett tidigare stadium av arbetet med en bok. Jag har alltså gjort det tidigare med det här manuset, och den här gången vill jag ha en professionell åsikt att ta hänsyn till.  Jag återkommer för övrigt snarast med ett blogginlägg om vilka tjänster jag skulle behöva för det här projektet och vad jag kan erbjuda i utbyte.

Det kan låta som om den 27 maj ligger evighetslångt bort och borde hon inte vara färdig nu? Men när jag spanar i min almanacka efter författartid ser jag tre hela dagar och två dagar som är tveksamma eller kanske blir halvdagar. Får jag inte ihop manuset på den tiden så får jag ta lite helgtid också.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Pin It on Pinterest

Share This