Ledig långhelg

Jag har haft långhelg och varit ledig i fyra dagar – både från författarjobbet och från språkkonsultjobbet. Mina ledigheter är annars koncentrerade till sommaren och årsskiftet. Men två långhelger har jag lärt mig att jag behöver under den långa vårterminen för att orka hela vägen till semestern. Och ändå bryter jag mot det, för det här är min enda långhelg den här våren.

Nåja, jag har i alla fall njutit av den här långhelgen! Läst, hängt på balkongen, varit på bio, gått sköna promenader i solen. Inte ägnat en tanke åt Akrobaten. Nej, det där sista var en fet lögn!  Jag  är faktiskt lite stressad över den deadline som jag har satt för mig själv. Den 27 maj ska jag ha ett manus som är så pass färdigredigerat att jag  kan lämna över det till min redaktör. Det är bara två veckor till dess, och jag förstår inte alls hur det ska gå till. Det får bli helgredigering de två närmaste helgerna tror jag. Jag håller fortfarande på och jobbar med språket hos tonåringarna i boken. Och efter det har jag rätt så många punkter kvar på redigerings-att-göra-listan. Om jag minns rätt är ett par av punkterna riktiga surdegar dessutom. Jobbiga att ta tag i för att det kräver att jag gör en större omarbetning. En scen som nog behöver strykas eller omarbetas ordentligt, och hur ska jag då göra för att fortfarande få med den information som finns i scenen och som behöver vara kvar i boken?

I veckan som kommer blir det dessutom två skrivrelaterade nöjen: ett skrivmingel och en releasefest. Jag återkommer om det. Nu tänker jag fortsätta att ha en skön söndagskväll. Hoppas att ni har detsamma!

3 tankar kring ”Ledig långhelg

 1. Susanne Ahlenius

  Jobbigt med det där att skriva om en stor bit, det tar verkligen emot. På ett sätt gillar jag inte våren och sommaren för det finns så mycket annat som lockar en från skrivandet. Lycka till med deadlinen och så ses vi nog på onsdag.

  Svara
  1. jennyforsberg

   Susanne: Tack! Det kanske inte är så mycket som ska skrivas om som jag tror. Det kan vara så att skriva-om-ångesten är större än själva skriva-om-jobbet i det här fallet. Vi får se :-) Kul om vi ses på onsdag!

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *