Det enda rätta av Susanne Boll

Jag var ju på releasefesten för Susanne Bolls nya bok häromnyss. Nu har jag läst boken – och jag gillade den! Susanne skriver de där böckerna som jag också vill skriva: relationerna står i fokus och ändå är det spännande som tusan.

Det enda rätta beskrivs på Damm förlags webbplats som ”en stark och trovärdig psykologisk relationsroman om moderna kvinnor mitt i livet”. Jag funderar lite på den formuleringen. Tänk om den skrämmer bort män som gillar att läsa om relationer? Personligen uppfattar jag  inte alls boken som att man behöver vara kvinna för att läsa och gilla den. Den handlar om människor mitt i livet, vilket borde vara intressant för båda könen.

det-enda-ratta-2013

Vi får följa tre kvinnor – en psykolog, en läkare och en förskollärare – i deras vardag med både jobb och familjeliv. Huvudpersonernas vardag vänds upp och ner på olika sätt och de hanterar det på helt olika sätt. Och det är inte alltid det är kloka sätt, kan jag avslöja.

Jag gillar det här sättet att skriva: när man får följa olika perspektiv och kanske inte vet hur eller om de olika huvudpersonernas liv hänger ihop – eller hur deras vägar kommer att korsas. Precis som i Susannes förra bok Morgongåvan är berättelsen ganska vardaglig till en början (på ett bra sätt) men blir mer och mer spännande. En perfekt bok för en dag i hängmattan i sommar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

Share This