Ta referenser på ditt kommande förlag

Häromdagen skrev jag ett mejl till en person som behövde råd om att skriva kontrakt med ett förlag. Och då slog det mig: man borde naturligtvis se till att ta referenser på ett förlag som man är på väg att gå in i ett samarbete med! På förlagens webbplats hittar man ju information om de författare som redan är utgivna där, eller åtminstone om böckerna som förlaget ger ut och med den informationen går det ju bra att leta reda på författarna.

Mitt tips till dig som har ett förlag på kroken är alltså: Ta kontakt med en eller flera av författarna som redan är utgivna på förlaget. Fråga vad de tycker om samarbetet med förlaget. Är de nöjda? Känner de sig sedda av förlaget? Är de nöjda med hur förlaget jobbar med marknadsföring? Har de fått gehör för sina egna marknadsföringsidéer? Har boken sålt bra? Och andra frågor som är viktiga för dig. Själv har jag inte gjort det här tidigare och jag förstår faktiskt inte varför jag inte kom på det förrän nu.

Har du tagit referenser på ditt förlag? Skulle du kunna tänka dig att göra det?

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

Share This