Skriv din bok och sälj den – Dag Öhrlund

Under semestern läste jag Skriv din bok och sälj den! av Dag Öhrlund. Vilken skatt!

Skriv din bok och sälj den är proppfull av goda råd. Dessutom förvaltar Öhrlund väl sina journalistiska kunskaper och sin förmåga att berätta en bra historia. Boken kan läsas som en handbok för dig som håller på och skriver en bok eller har en bok ute och ska sälja den. Den kan också läsas som en inspirationsbok för dig som inte har kommit så långt i ditt skrivande men är sugen på att börja.

Dag Öhrlund har själv skrivit en hel hög med böcker. På senare år är han mest känd för de deckare som han skriver ihop med Dan Butler. Själv har jag bara läst Mord.net, som jag vill minnas var den första i deras samarbete. Jag tyckte att den var hur spännande som helst, så man kan fråga sig varför jag inte har läst fler av deras böcker efter det. Jag skriver genast upp det på den långa listan med böcker jag ska läsa.

Dag Öhrlund nämner i boken att han gillar Stephen Kings Att skriva, och det märks! Precis som Stephen King i Att skriva serverar Öhrlund läsaren historier om hur han själv har gjort i olika situationer. Dessutom har han intervjuat en hop andra författare om hur de har gjort. Utmärkt storytelling, helt enkelt! Du som gillade Att skriva ska definitivt läsa Skriv din bok och sälj den.

PS Har du sett att jag har gjort en lista med skrivhandböcker till höger här på bloggen. Skriv din bok och sälj den är förstås med där. Är det någon bok jag har missat som borde vara med där?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

Share This