Ingen bokmässa för mig i år

Vet ni vad? Jag har precis bestämt mig för att inte åka till bokmässan i år. Ja, jag vet att det är lite galet. Det är ju årets händelse: superkul och det absolut bästa tillfället att nätverka, eftersom ”alla” är där.

Inget av mina förlag har någon monter som jag kan stå i, så jag skulle bara åka till mässan som en vanlig besökare. Och det är inte fy skam alls. Men det kostar också en hel del, i både pengar och energi. När jag räknade ut vad det faktiskt skulle gå på med två hotellnätter, tågbiljetter, inträde och äta alla måltider på restaurang i ett par dagar så skulle notan sluta på fem tusen spänn. Då har jag inte räknat med att köpa seminariekort, vilket går på ytterligare tusenlappar om man vill gå på seminarier i flera dagar. Fem tusen! Så mycket lägger jag nog inte på något annat utom att åka till La Gomera. Jag som är en hemmajobbande eremit som knappt träffar folk till vardags brukar dessutom vara helt slut i flera veckor efter allt nätverkande och minglande och knappt orka träffa folk på resten av hösten.

Så nej. Jag känner att jag ska lägga de där tusenlapparna och den där energin på något annat i år. Att ge ut Akrobaten, till exempel. Och det blir ju fler tillfällen att gå på bokmässan.

Mentalt kommer jag ändå att vara engagerad i mässan. Inte minst för att jag planerar att ordna en tävlingsvecka den kommande veckan, där bokmässan kommer att spela en roll. Det blir tävlingar i princip varje dag i veckan, och du kan bland annat vinna mina böcker. Håll utkik här på bloggen, på Twitter och på Facebook!

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Pin It on Pinterest

Share This