Lyssna på det omedelbara svaret

Just nu läser jag Drömliv av Kajsa Ingemarsson och Karin Nordlander. Den är riktigt bra!

Först hade jag en ganska ljummen relation till boken men sedan började det handla om intuition, och då blev jag intresserad. Ett råd i boken är att lyssna på sitt eget omedelbara svar på en fråga. Om någon frågar om jag vill följa med ut i morgon kväll, vad säger den inre rösten då, innan jag kopplar in några tankar eller känslor? Ja eller nej? Det är det omedelbara svaret som räknas. Därefter kan det dyka upp en massa motargument. Även om det första svaret är ja kan det ju vara så att jag efteråt kommer på att nej, det har jag inte tid med för jag hade planerat att göra något helt annat då. Men då ska du alltså följa det första svaret – det är nämligen själen som talar, och själen vet vad som är bäst för dig. Det är när du lyssnar till den här rösten som svaret kan leda dig det som är rätt för dig – kanske träffar du någon som tar din karriär, ditt kärleksliv eller din personliga utveckling till nya nivåer.

Att lyssna på sin magkänsla är något jag tänker mycket på och är medveten om. Däremot har jag aldrig tidigare tänkt på att det skulle vara det första, omedelbara svaret som räknas. Kanske har min magkänsla lurat mig för att jag snarare har lyssnat på allt det där som kommer efter det första svaret ”Nej, jag hinner inte det för jag har planerat att …”. Jag ska definitivt vara medveten om det här den närmaste tiden.

Här hittar du boken Drömliv – lycklig på riktigt om du är nyfiken på den:

Drömliv hos Adlibris

Drömliv hos Bokus

2 kommentarer

  1. Spännande tankar i deras bok, om själen. Känns som att för mig är det tidsoptimisten och den notoriska ja-sägaren som kliver in, i hast. Jag vill så gärna, fast jag om jag tänker efter lite bättre, nog inte hinner. Eller ångrar mig, eftersom det är skönare att vara hemma :-).

    1. Intressant! Då låter det som att den här metoden (eller vad man nu ska kalla det) inte skulle funka för dig. Medan jag tror att den vore mycket bra för mig. Alla är vi olika :-)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

Share This