Författarmyt: fantastiska skrivarlyor

En annan av de där författarmyterna är att författare alltid sitter och skriver i fantastiska skrivarlyor. Jag satt bredvid ett mycket trevligt par på planet till Teneriffa idag. Jag hade datorn med mig och satt och jobbade (med marknadsföring för Klartext) och den ena personen i paret frågade om jag skrev en bok. Det är för övrigt inte första gången jag får den frågan när folk ser mig sitta framför datorn på offentlig plats. Jag svarade att jag tyvärr inte gjorde det utan att jag bara jobbade. Vi kom in på vad jag jobbade med och jag berättade om mitt vanliga jobb och att jag faktiskt är författare också, så det var inte helt fel gissat det där med att jag skrev bok. Och det var då som den andra personen i paret kom loss med sin bild av hur en författare sitter och jobbar. Jag tror att han målade upp en vindslya med en smal trappa spiraltrappa upp.

Det är ju trist att krascha folks fina bilder. Jag kanske skulle ha spunnit vidare på hans bild av min skrivarlya i stället för att berätta att mitt kontor är ett rum i den sunkiga hyresrätten i förorten.

Nu är jag alltså på Teneriffa. Fortsätter vidare till La Gomera på fredag. Läs gärna på gomera.nu om vad jag har för mig.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Pin It on Pinterest

Share This