Den nionde redigeringsrundan

Nu har jag fått tillbaka Akrobaten-manuset från redaktören igen och är igång med en ny redigeringsomgång. Den nionde och sista – förutom korrekturläsningen i slutänden förstås.

Innan jag började redigera kändes det riktigt trögt att sätta igång. Jag är liksom en smula trött på det här manuset. Men så visade det sig att det (vad jag har sett hittills) bara är detaljredigering som behövs den här gången. Fundera på formuleringar. Stryka några ord här och där. Och då kändes det inte som några problem längre. Det jag hade fasat för var om jag skulle behöva se över strukturen och de större frågorna igen. Det var det som tog mest energi i den förra redigeringsomgången.

Så nu sitter jag och detaljredigerar. Min bedömning är att det kommer att ta sex eller sju dagars arbete (Jag får in fem timmars effektivt arbete på en arbetsdag). Om det inte händer något oförutsett så har jag avsatt fem dagar på raken, onsdag till söndag, för redigering. Det betyder alltså att om jag lyckas hålla min tidsplan så har jag max ett par dagars redigering kvar på söndag kväll. Kan det vara så? Det är ju alldeles fantastiskt i så fall! Nu kör vi!

PS Du har väl inte missat att jag bloggar från La Gomera på gomera.nu?

2 kommentarer

    1. Tack Margareta! (Hmm … undrar varför jag inte fick något mejl om att den här kommentaren fanns. *undersöker*)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Pin It on Pinterest

Share This