Redigeringsfredagen den 7 februari

Äntligen blev det fredag igen – en fredag när jag faktiskt hade möjlighet att ägna mig åt Akrobaten. Jag läser igenom manuset för sista gången (!). Nä, okej, jag kommer att läsa igenom det i layoutat skick sedan också, parallellt med korrekturläsarna (för jag kan förstås inte korrekturläsa mitt eget manus). Men det här är sista gången jag läser manuset inom den egentliga redigeringen.

Tänk om jag hade vetat när jag satte igång med redigeringen igen i februari 2013 att det skulle ta ett helt år till. Undrar om jag ens hade gjort det då. På ett år hade jag ju hunnit skriva en helt ny roman, och det hade varit roligare. Men nu när jag är nästan klar är jag förstås glad att jag gjorde det. Jag tror också att jag har lärt mig mycket av att jobba tillsammans med en redaktör. Det ska bli spännande att se om jag kan se med skarpare ögon på mitt nästa manus, romanen B, som ligger i byrålådan och väntar på att också få bli redigerat.

Jag har läst halva manuset nu och har visst hopp om att bli färdig nästa fredag. Det är nära nu! :-)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

Share This