Ord jag överanvänder när jag skriver skönlitteratur – hela listan

Sedan många år har jag en lista med ord som jag ska vara försiktig med när jag skriver skönlitteratur. Efter den senaste redigeringsomgången med Akrobaten fick jag dessutom en lista med ännu fler sådana ord av redaktören. Jag skrev genast till dem på min nu ganska långa lista. Så här ser listan ut nu:

 • hunnit
 • plötsligt
 • faktiskt
 • ju
 • väl
 • sedan
 • kanske
 • kände(s)
 • såg ut
 • lite
 • mycket
 • ändå
 • super-
 • väldigt
 • extra
 • verkade
 • det var
 • man
 • log lite
 • nästan
 • riktigt
 • ordentligt
 • försiktigt
 • nu
 • varsin/varsitt
 • uppenbarligen
 • klev
 • vände sig om
 • blick
 • skulle
 • hade
 • kunde 
 • själv
 • klunk
 • tyst
 • huvud 
 • nacke 
 • stod kvar 
 • satt kvar 
 • en stund 
 • lät 
 • här 
 • där 
 • bara 
 • länge 
 • lång stund
 • till slut.

Jag tror att jag vid det här laget har delar av listan i bakhuvudet, för när jag tittar på början av listan så tänker jag att de där orden skulle jag aaaaldrig använda. (Nåja.) Men den här listan är egentligen inte så viktig under skrivfasen. Det viktiga är att jag senare, under redigeringsfasen, söker på orden och ser hur många av dem som behöver strykas eller ändras.

Vilka ord överanvänder du?

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

Share This