Jag spelar bokutgivningstetris

De senaste dagarna har ett antal bitar har fallit på plats i det stora bokutgivningstetris som pågår i min hjärna just nu. Den stora grejen är nog att jag har kommit över ångesttröskeln. Du som läser bloggen regelbundet har nog inte missat att jag tycker att själva utgivningsbiten känns ganska jobbig. Jag vill skriva boken, redigera den och sedan jobba med sälj och marknadsföring. Allt däremellan önskar jag att någon annan bara kunde ta hand om.

Men nu är det inte så, och de senaste dagarna har det börjat kännas helt okej. Jag är faktiskt sugen på att ge ut boken på egen hand. Jag ser fram emot att lära mig exakt hur det går till att ge ut en bok. Jag ser fram emot att se om det går att göra någon vinst genom att ge ut sin bok på egen hand. Jag ser fram emot att, till nästa bok, veta hur svårt eller roligt eller jobbigt det var att ge ut sin bok själv – så att jag vet om jag vill göra det igen eller om jag ska leta efter ett förlag.

I dag åt jag lunch med bokkloka Kristina Svensson, som har skrivit Förverkliga din bokdröm (tillsammans med Joanna Björkqvist) och som är nybliven förlagschef på hybridförlaget Lava. Jag passade på att fråga ut henne om olika bindningar på böcker. Det finns ju så mycket att välja på: inbundet, pocket, storpocket … hur vet man vad man ska ha? Efter vårt samtal känner jag mig klokare i den frågan, och min plan just nu är att jag in min offertförfrågan till tryckerierna ska be om ett pris på danskt band, kartonnage och inbundet utan skyddsomslag.

Vilken bokbindning gillar du bäst?

2 kommentarer

  1. Kul att kunna bidra! Oavsett hur du bestämmer dig för att ge ut din bok är jag övertygad om att det blir bra för du gör det grundligt och både tänker och känner efter varje steg.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Pin It on Pinterest

Share This