Facebook vill inte ha mina pengar

Som ni kanske vet har Facebook gjort om sina funktioner på senare år (det senaste året eller två?) så att en sida inte längre får lika många träffar. I stället förväntas man marknadsföra sin Facebooksida, alltså betala för att ett inlägg ska synas för fler personer. Ett sätt för Facebook att tjäna pengar, helt enkelt.

Jag har snällt betalat för att marknadsföra mina inlägg på Jenny Forsberg – författaren. Inte varje inlägg, och definitivt inga stora belopp varje gång. Men ibland. Men under hösten har det hänt något som gör att jag inte längre får annonseringen att fungera.

Facebook godkänner min annons. Annonsen är aktiv, datumen är rätt och mitt betalkortsnummer stämmer. Allt ser rätt ut men det dras inga pengar och annonsen har ingen räckvidd, det vill säga ingen ser den. Det har varit så här i flera månader, men innan dess kunde jag göra annonser utan problem.

Jag får aldrig några meddelanden om att annonsen inte fungerar; det får jag lista ut själv. Och det där med support är inte Facebooks grej.  Man kan ställa frågor i ett hjälpforum, där andra användare kan svara. Min fråga finns där, men ingen har gett ett svar som hjälper mig. Man kan också typ felanmäla att något inte fungerar. Och så kanske Facebook svarar någon gång längre fram om de tycker att min fråga är tillräckligt viktig eller nåt.

Om jag vill ge Facebook mina pengar, borde det då inte ligga i Facebooks intresse att hjälpa mig att göra det? Men nej, allt står alltså still sedan flera månader tillbaka. Facebook får inga pengar av mig och jag får inga nya gillare på min Facebooksida som kan upptäcka mina böcker. En förlora-förlora-situation alltså.

Någon Facebookexpert som har tips om vad felet kan vara?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *