6 poddar som boostar din kreativitet

I det här inlägget delar jag med mig av mina bästa poddtips för dig som är författare eller vill vara kreativ på andra sätt. Den ostiga rubriken till inlägget bjuder jag på :-)

Att lyssna på podcasts – eller poddradio som är det svenska uttrycket som ingen använder – är något som kom in i mitt liv bara häromåret. Men nu gillar jag det verkligen. Jag lyssnar mest när jag promenerar, men ibland även när jag diskar, lagar mat eller åker kollektivt.

Tips på de 6 bästa poddarna för författare

Här kommer de då: de sex bästa poddarna för författare och andra kreativa:

  1. Sommar i P1. Ett avsnitt av Sommar kan ju innehålla vad som helst, men ofta tycker jag att jag får nya idéer och infallsvinklar när jag har lyssnat på ett avsnitt.
  2. Deckarpodden (länk borttagen pga trasig). Sofie Sarenbrandt och Emelie Schepp pratar om livet som författare. Det var länge sedan det kom nya avsnitt nu, men du som inte har hört dem än kan förstås lyssna från början.
  3. Författarpodden. Frida Skybäck och Agnes Hellström ger författartips om allt från redigering till recensioner.
  4. Mattias Ribbing podcast (länk borttagen pga trasig). Tips från minnesmästaren Mattias Ribbing om hur du kan använda hjärnan bättre och träna ditt minne. Varannan vecka intervjuar han en klok person och varannan vecka ger han sina egna smarta tips.
  5. Pensionärsvarning (länk borttagen pga trasig). En blogg om livet före döden. Avsändare är PTK, som är en av mina största kunder för tillfället i mitt jobb som språkkonsult. Roliga och intressanta diskussioner som alltid får mig att tänka till lite extra. Inga nya avsnitt just nu, men lyssna på de tidigare.
  6. Bloggbusiness (uppdatering januari 2018: Numera heter bloggen We are influencers. Jag har inte tagit mig tid att lyssna på den, men jag är säker på att den är minst lika inspirerande). För dig som liksom jag ibland drömmer om att satsa professionellt på en blogg. Drivs av Linda Hörnfeldt, som har skapat bloggnätverket Better bloggers (uppdatering januari 2018: Numera Influencers of Sweden) (länk borttagen pga trasig).

Vilka poddar har jag missat? Vilken är din favorit?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Pin It on Pinterest

Share This