Akrobaten

Akrobaten

”Nu får det vara nog!” skrek Leila och kastade potatisgratängen i golvet. Formen sprack på mitten. Kladdig potatis och sås över köksgolvet.

Leilas make, mytomanen Tom, sprider gärna bilden av den lyckliga familjen i Täbyvillan, men Leila har tröttnat på hans bedrägerier. Hon vill skiljas.

Parets tonårsbarn Anna och Victor har båda sina hemligheter. Anna dränker sina i sprit, droger och förnedrande fyllesex. Victor slår volter i gymnastikhallen och knut på sig själv för att dölja att han är mobbad i skolan. Leila flyr in i kärleksromanernas värld, men någon som följer efter familjen tvingar henne tillbaka till verkligheten.

Akrobaten är en roman om sanning och lögn, med familjerelationerna i centrum. Den utspelar sig i Stockholmsförorten Täby, där författaren Jenny Forsberg bor sedan drygt trettio år.

Akrobaten kom ut 2014. Du kan till exempel köpa den hos Adlibris eller Bokus. Du kan också köpa boken direkt av mig. Mejla i så fall din adress till jenny snabel-a iklartext punkt se. Berätta också om du vill ha boken signerad.

Röster om Akrobaten

Här kan du läsa vad några har sagt om boken:

”Mycket bra & stark!!!”
/Jennies boklista

”Hemligheter och lögner är en del av vardagen i familjen och relationerna är inte alldeles enkla där hemma i Täby. Lögnaren Tom är en intressant figur och han är den i romanen som är mest skruvad, även om han är trovärdigt skildrad. De andra personerna känns väldigt jordnära och verkliga, så att läsa om dem blir lite som att hälsa på hos en familj och ta del av deras vardag. Författaren känner sina karaktärer och nu får även vi lära känna dem.”
/Joanna Björkqvist, Bokcirkel.se

”Det här är Jennys debutroman och hon har verkligen lyckas träffa mitt i prick i sina beskrivningar av känslor och familjedramatik och alla dessa lögner.”
/Bokraden

”Jenny Forsberg visar insikt i tonåringens tänkande kring de val som står framför dem, i den inre dialogen och den språkliga tonen. Hon hittar deras vardagsspråk, och nerven som får dig att vilja veta hur det ska gå för dem. Egentligen.”
/Agneta M Lindh, Skrivarbloggen

”Akrobaten i titeln är spot on, och man fascineras över att Tom kan vara så totalt verklighetsfrånvänd, samtidigt som det är tydligt att han, trots att han lurar och bedrar alla omkring honom, ändå alltid kommer att klara sig helskinnad. Det här finner jag skrämmande men tänkvärt och kan rekommendera denna bok om en familj av idag som kanske bor i villan bredvid oss.”
/Marika Mandrean, Bibliophilia

Högupplöst omslagsbild på Akrobaten

Är du journalist och behöver en högupplöst bild på omslaget? Här hittar du den: Akrobaten_high.jpg  (1570 x 2550px, 300dpi, 2,81MB)

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

Share This